www.photoschool.bg / На фокус / Намибия – Фотопътешествие с Минко Михайлов

Намибия – Фотопътешествие с Минко Михайлов

Намибия – Фотопътешествие с Минко Михайлов

Намибия – Фотопътешествие с Минко Михайлов

Групата е запълнена 

Дати: 16.07.2020 – 28.07.2020

Виндхук - Солитер – Сосувлей – Уолфиш Бей – Свакопмунд – Шпицкопе – Твифелфонтейн - Каманджаб – Национален парк Етоша - Виндхук

 • 13 дни / 10 нощувки / 2750.00EUR
   
 • 1 нощувка в Солитер; 
 • 1 нощувка в Дедвлей; 
 • 2 нощувки в Уолфиш Бей;
 • 1 нощувка в Шпицкопе; 
 • 1 нощувка в Твифелфонтейн; 
 • 1 нощувка в Каманджаб;
 • 2 нощувки в Национален парк Етоша; 
 • 1 нощувка във Виндхук.

Малко са държавите в света, които могат да се сравнят с красотата на Намибия. Тук се намират едни от най-магнетичните природни пейзажи на планетата: от огромните червени дюни и долини, осеяни със сухи дървета на Сосусфлей, през резерватите с изумителни диви животни, до пясъчното „море“, спускащо се директно към Атлантика. Държавата носи името на пустинята Намиб, най-старата и красива пустиня в света.

Намибия е икономически и политически стабилна, тя е една от най-безопасните държави в Африка. Хората са гостоприемни и дружелюбни. Почти цяла Намибия изглежда абсолютно автентична, без строежи, фабрики и бетон, на нейната територия се намират голям брой национални паркове и резервати. Нейната зашеметяваща природа привлича фотографи от цял свят.

Ще видим най-красивите и емблематичи места в Намибия. Ще посетим едно от най-красивите племена в Африка, това на Химба. Ще видим невероятно много диви животни, тъй като сме в разгара на сухия сезон и животните се лесни за снимане, групирани около водоемите. По това време на годината температурите ще са съвсем нормални, дори леко прохладни. По време на пътуването ще бъдем на точното място в правилното време, за да направим прекрасни снимки и съхраним незабравим спомен от тази магнетична страна. По време на цялото пътешествие може да разчитате на професионалните фотографските напъствия и съвети на Минко Михайлов.

1-ви Ден: София – Доха

Излитане от София с полет на Qatar airways в 13:00 ч. Престой на летище в Доха и полет до Виндхук в 02:10 ч. на 17.07.2020 г.

2-ри Ден: Доха – Виндхук – Солитер (225 км./ 3,30 мин.)

Пристигаме във Виндхук в 10:40 местно време. Следва трансфер до Солитер около 3,30 мин. Намиращ се в централната част на Намибия, малкия град Солитер е като оазис сред пустинята и е важна точка от маршрута ни до величествените дюни на Сосувлей. В този ден ще имаме възможност да заснемем прочутото гробище за коли в пустинята, а на залез слънце ще наблюдаваме как слънцето се спуска зад дюните на Намибската пустиня. Вечеря, приготвена от нашите любезни домакини. Нощувка в палатков лагер Boesman’s camp.

3-ти Ден: Солитер – Сосусвлей (142 км./ 2,15 мин.)

Закуска в лагера. Отпътуване за Сосувлей, наричан още фотографския рай :). Разположен в национален парк Namib-Naukluft, Сосувлей е мястото, където се срещат емблематичните червени пясъчни дюни и контрастиращото синьо небе, което прави това място едно от най-живописните природни чудеса на Африка. Те оживяват в сутрешната и вечерната светлина, променят цвета си и са сбъдната мечта за фотографи от цял свят. Обяд, приготвен от нашите любезни домакини. След това ще посетим и DeadVlei – мъртво езеро, където дървета изсъхнали преди 900 години са заобиколени от дюните на пустинята. Тази вдъхновяваща гледка е вероятно една от най-големите природни атракции на света, с уникалните си дюни, достигащи почти 400 метра, заобикалящи долината с мъртвите от 900 години дървета. Тези почернели от слънцето „стражи“ заобиколени от магнетичната пустиня Намиб създават сюреалистичен спектакъл, който е мечта за всеки фотограф. Също така Sossusvlei е дом на разнообразни пустинни диви животни. Залезни снимки в местноста на DeadVlei. Вечеря. Нощувка в Dead Valley Lodge.

4-ти Ден: Сосувлей – Уолфиш Бей (375 км./ 4,50 мин.)

Рано сутрин отпътуваме, за да посрещнем изгрева над червените дюни на пустинята Намиб и да уловим този великолепен момент. Пустинята Намиб е най-старата пустиня на планетата и може би най-красивата. След това ни предстои посещение на каньона Сесрием, където реката е прокопала дълбок пролом в околния пейзаж. Следва закуска и отпътуване северозападно към Атлантическото крайбрежие на Намибия и град Уолфиш Бей. Един от най-популярните туристечески центрове, градът е известен още с натуралните си лагуни, оранжеви пясъчни дюни, риболов и бърдуочинг (наблюдение на птици). В непосредстевна близост до града се намира и най-голямат пясъчна дюна в света – Dune 7, предлагаща фантастични гледки, на тези които искат да я изкачат. Снимки на фламинго, само на 800 метра от нашия хотел се намира Фламинго лагун, където ще снимаме Розово фламинго в неговата естествена среда. Вечерта можем да излезем на приятна разходка из града, на чаша шампанско и прясно уловени стриди. Нощувка в Lagoon Chalets & Caravan Park.

5-ти Ден: Уолфиш Бей – целодневен тур до Sandwich Harbour

Днес ще направим целодневен тур до Sandwich Harbour, част от националния парк Namib Naukluft. Тук гигантските пясъчни дюни текат направо в ледения атлантически океан и създават спираща дъха гледка, считана за една от най-емблематичните за Южна Африка. Прекрасна природа и много приключения на открито ни очакват с джипове 4Х4 през пясъчните дюни. Ще видим солниците разположени между пустинята и града. Включен обяд. Нощувка в Lagoon Chalets & Caravan Park.

6-ти Ден: Уолфиш Бей - Свакопмунд - Щпицкопе (195 км./ 2,20 мин.)

Закуска. Продължаваме на север и стигаме до крайбрежния град Свакопмунд, където ни очакват нови приключения. Разположен на живописното крайбрежие на Намибия, град Свакопмунд е известен още със своите широко отворени булеварди, колониална архитектура и заобикалящия пустинен терен. Основан през 1892 г. Като главно пристанище за колонизираната от Германия югозападна Африка. Днес Свакопмунд е столицата на туристическия район на крайбрежието и има много неща, с които впечатлява посетителите, като смесица от немски и намибийски влияния. Обяд, след което продължаваме североизточно към Шпицкопе.

Шпицкопе е един от най-зрелищните райони в Намибия с неговите емблематични скали и арки, заобиколени от пустинята Намиб. Вечеря, приготвена от нашия любезен домакин. Нощувка в палатков лагер Spitzkoppe camp.

7-ми Ден: Щпицкопе - Твифелфонтейн (235 км./ 3,30 мин.)

Закуска. Отпътуваме към областта Дамараланд и Твифелфонтейн. Разположен в района на Северозападна Намибия, Твифелонтейн е живописна местност с една от най-големите и най-важни концентрации на скално изкуство в Африка. Това е първият обект на световното наследство на ЮНЕСКО в Намибия. Името „Twyfelfontein“ означава „Фонтан на съмнението“, което се отнася до многогодишния извор, намиращ се във впечатляващата долина на река Хуаб. Именно този извор е привлякъл ловците от каменната епоха преди повече от шест хиляди години и именно тогава са били създадени обширната група от скални гравюри и картини. Обяд, организиран от нашия любезен домакин. Следобяд разглеждане на Damara Living Museum, който предлага разходка из традиционния живот на Намибия . Вечеря и нощувка в лагер Medisa Camp.

8-ми Ден: Твифелфонтейн - Каманджаб (200 км./ 2,40 мин.)

След закуска ще посетим село на племето Химба, дом на местното племе Химба, които са полуномади. Жените и мъжете от това племе за признати за едни от най-красивите и трудолюбиви в цяла Африка. Хората тук са известни с поддържането на традиционния начин на живот на своите предци. Външните влияния не са им се отразили и това може да се види в начина, по който се обличат, готвят, търгуват, общуват и живеят. Множество диви животни пък обикалят свободно в близост до селото. Обяд. Снимки на местното племе. Вечеря и нощувка в Melisa’s guest house.

9-ти Ден: Каманджаб – Национален парк Етоша (178 км./ 1,50 мин.)

След закуска отпътуваме към Национален парк Етоша. Разположен в северозападната част на Намибия, Националният парк Етоша предлага превъзходно изживяване от световна класа. Разнообразната растителност на парка, варираща от гъсти храсти до открити равнини, котловината Етоша Пан, разположена в центъра на парка, която често се пълни с вода след сезонните дъждове, и многогодишните извори на територията на парка са факторите, привличащи множество диви животни тук. Посетителите могат да очакват изключително разнообразие от животни като лъвове, биволи, гепарди, антилопи, жирафи, слонове, бял и черен носорог, леопарди, зебри, хиени, чакали, фламинго, пеликани и много други. Дори само гледката към залеза над този великолепен див пейзаж ще спре дъха ви. Включен е обяд в лагера на парка. Продължаваме от водоем на водоем в търсене на големите пет (лъв, леопард, слон, носорог и бивол). Сафари и снимки до водоемите. Вечеря и нощувка в Okaukuejo Camp. Okaukuejo Camp разполага със собствен водоем, който е осветяван от прожектори, това дава възможност диви животни да се снимат свободно и през ноща. Вечеря и нощувка в лагер Okaukuejo Camp.

10-ти Ден: Национален парк Етоша

Сутрешно сафари. Връщане в хотела за закуска. Сбободно време за почивка. Обяд. Нощно сафари. Вечеря и нощувка в лагер Okaukuejo Camp.

11-ти Ден: Национален парк Етоша – Виндхук (415 км./ 3,50 мин.)

Закусваме в лагера и потегляме обратно към Виндхук. След настаняване ще имаме възможността да разгледаме самостоятелно Намибийската столица. Разположен в Централна Намибия, космополитният град Виндхук служи като столица на страната. Той е дом на международно летище и множество ресторанти, магазини, места за забавление и възможности за настаняване. Градът е чист, безопасен и добре организиран, с колониално наследство - ще ви впечатлят многобройните немски заведения за хранене и магазини, както и широкото използване на немския език. Градът е интересна смесица от историческа архитектура и модерни сгради, много от които заслужават да се видят, включително старата крепост Alte Feste, лютеранската църква от 1896 г. и много по-съвременния Върховен съд. Имаме включен обяд. Свободно време за разглеждане на града. Нощувка в Safari Hotel.

12-ти Ден: Виндхук – Доха

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет в 12:40 ч., кацаме в Доха 23:05ч.

13-ти Ден: Доха – София

Полет от Доха в 06:50 ч. И пристигане на родна земя в 12:00 ч.

Ценaтa включва:

 • Самолетен билет София - Доха – Виндхук – Доха – София с авиокомпания Qatar Airways;
 • Летищни такси;
 • Трансфер летище-хотел-летище по програмата;
 • Климатизиран транспорт по маршрута с 24 местен високо-проходим рейс (overland truck);
 • Шофьор, водач и готвач по време на пътуването;
 • 1 нощувка в Солитер в Boesman Camp или подобен;
 • 1 нощувка в Дедвлей в Dead Valley Lodge или подобен;
 • 2 нощувки в Уолфиш Бей в Lagoon Chalets или подобен;
 • 1 нощувка в Шпицкопе в Spitzkoppe Camp или подобен;
 • 1 нощувка в Твифелфонтейн в Madisa Camp или подобен;
 • 1 нощувка в Каманджаб в Melissa’s Guest House или подобен;
 • 2 нощувки в Национален парк Етоша в Okaukuejo Camp или подобен;
 • 1 нощувка във Виндхук в Hotel Safari или подобен;
 • 8 закуски, 8 обяда, 7 вечери по програмата;
 • Екскурзия в Сосусвлей и Дедвлей;
 • Посещение на каньона Сесрием;
 • Дневен тур до Sandwich Harbour
 • Посещение на Свакопмунд - столицата на туристическия район;
 • Посещение на село на местното племе Химба;
 • Посещение на Туайфелфонтейн;
 • Сафари в национален парк Етоша в Намибия- едно сутрешно и две вечерни;
 • Входни такси за всички посещавани обекти и национални паркове;
 • Български водач
 • За Намибия няма задължителни ваксини
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с асистанс и покритие 10 000 евро.

Ценaтa не включва:

 • Виза за Намибия – издава се на място при кацане на летището в Намибия, 1000 NAD или около 60 евро.
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите;

Условия и Забележки:

 • Резервация и записване до 17.11.2019 или до изчерпане на местата, депозит 1800 лв.;
 • Втори депозит до 01.03.2020 лв, 1800 лв.;
 • Пълно плащане до 01.06.2020, 1778 лв.;
 • Групата е ограничена до 15 души;
 • Не се разрешават твърди куфари;
 • За някои от къмпингите ще е необходим спален чувал, който участниците си осигуряват.

За допълнителна информация:

GLOBAL TRAVEL BG / www.globaltravel.bg / 087 880 7014

Удостоверение за Туроператор № PK–01-6684
Застрахователна полица „Армеец“ № 18 921 1315 0000644204