www.photoschool.bg / На фокус / Мароко – вдъхновение в цветове

Мароко – вдъхновение в цветове

Мароко - Изложба на пътешественика Минко Михайлов

„Мароко – вдъхновение в цветове“ – фотографии от Минко Михайлов в Градската галерия

Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от нейния Културен календар.

Известният пловдивски фотограф и пътешественик Минко Михайлов кани публиката на вълнуващо виртуално пътуване в Кралство Мароко, видяно през неговия обектив.

На 30 март в 18:00 часа той ще открие самостоятелната си фотоизложба „Мароко - вдъхновение в цветове ”, в която ще представи подбрани кадри, заснети в период от 10 години – от 2013 до 2023 г. и включващи пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети.

Представените фотоси ще срещнат посетителите с колоритни хора и впечатляващи места от Кралство Мароко. Пречупени през погледа на фотографа Минко Михайлов, те предават духа на тази екзотична северноафриканска страна и ще провокират публиката да я възприеме по нов начин.

Изложбата е с вход свободен и може да се разгледа до 23 април.

Минко Михайлов е роден през 1972 г. в Пловдив. Биолог е по образование. Той е професионален фотограф, един от създателите на фотографската школа PHOTOSCHOOL.BG и сред главните лектори в нея.

Фотографията за него е ключ към нови светове и познанства. Обича да пътешества и да разкрива красотата на света. Назависимо дали снима хора или природа, Минко Михайлов се опитва да улови мига, онзи миг, който никога повече няма да се повтори. Фотографията за него е всичко онова, което се събира в една дума – СТРАСТ.

Носител е на редица престижни международни награди и отличия: