www.photoschool.bg / На фокус / Мароко - фотопътешествие с Минко Михайлов

Мароко - фотопътешествие с Минко Михайлов

Мароко - фотопътешествие с Минко Михайлов

Мароко - фотопътешествие с Минко Михайлов

Групата е запълнена

Период на пътуване: 31.03 – 07.04.2020

Маршрут: София – Малага - Тарифа – Танжер - Шефшауен – Фес – Мерзуга - Айт Бен Хадду – Маракеш – Мадрид - София

 • 8 дни / 6 нощувки / 6 закуски / 6 вечери

Мароко....време е за приключения, време е да си подарите пиршество за всички сетива.
Мароко, страна на контрасти, цветове и аромати, страна с хилядолетна история, запазила традициите си, за да ги превърне в истинска жива култура.

Каква невероятна комбинация от усещания, звукове, цветове, улични пазари, архитектурата на цитаделите, джамиите, тежките порти на кралските дворци, изтънчено френско, горещо испанско, средиземноморско синьо, ухаен ментов чай, цветни дрехи и керамика, а медините... ...  ние ще прибавим чаена чаша усмивки, още толкова жажда за приключения и  лъжица знания. Вземете си своята доза „Мароко”....

По време на пътуването ще бъдем на точното място в правилното време за да направим прекрасни снимки и съхраним незабравим спомен от тази колоритна страна. По време на цялото пътешествие ще разчитате на професионалните фотографски напъствия и съвети на Минко Михайлов.

1-ви ден: 31.03.2020 София – Малага – Танжер - Шефшауен

 

Полет София – Малага с авиокомпания Уизз Ер в 14:00 ч./ продължителност около 3 ч и 55 мин./. Кацане на летище Малага в 16:55ч. Посрещане от нашия партньор и трансфер до пристанище Тарифа за ферибот до Танжер. Трансфер около два часа до Шефшуаен. Настаняване вечерта в хотел 3*. Нощувка в Шефшуаен.

2ри ден: 01.04.2020 Шефшуаен – Фес (196 км./ 3.40 мин.)

Закуска. Този ден ни очаква вълнуващата атмосфера из Шефшауен - синият град на Мароко. Предлагаме ви разходка и снимки из един страхотен син град със син лабиринт, където дори въздуха трепти в сини отенъци, сини врати, сини чешми, сини стени и синьо небе. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен, най-фотогеничния град в страната. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че вскичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон. Свободно време за разглеждане на града и снимки. Късно следобед отпътуване за Фес. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка във Фес.

3ти ден: 02.04.2020 Фес

Закуска. Разглеждане и снимане на очарователния Фес, покана за откривателите на най-стария от четирите имперски столици на Мароко. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. Огромната Медина(стар град) е най-голямата градска зона без автомобили в света. Единственото превозно средство по тази изумителна плетеница от улички е магарето. В медината се намира университетът Ал-Карауин считан за най-старото висше учебно заведение в света. Живописна гледка е боядисването на кожи в каменни кръгли корита с естествени багрила по технология, непроменена от средновековието. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка във Фес.

4ти ден: 03.04.2020 Фес – Мерзуга (460 км./ 7.20 мин.)

Закуска. Отпътуване за град Мерзуга. Пристигане следобяд и настаняване в хотел Nasser Palace 3*, разположен на границата с пустинята, точно там където керваните с камили поемат по своя път. Свободно време. Снимки на залез над магнетичната пустиня. Вечеря и нощувка в Мерзуга.

5-ти ден: 04.04.2020 Мерзуга – Мерзуга пустиня

Изгрев над пустинята. Закуска. Разглеждане на Мерзуга, разположен на границата със Сахара е мястото, от което тръгват керваните с камили. Следобяд отпътуване на камили за лагер в пустинята. Ще посрещнем залеза в Сахара. Ще имаме възможност да се докоснем до тайните на пустинята и да се насладим на една прекрасна вечер и вечеря с типична мароканска храна, прекарвайки нощта в една традиционна берберска обстановка. Нощувката е в изграден бивак в пустинята Сахара.

6-ти ден: 05.04.2020 Мерзуга пустиня – Айт Бен Хадду (395 км./ 5.40 мин.)

Снимане на изгрев над пустинята. Закуска. Преди обяд отпътуване за Айт Бен Хадду. Пристигане в града ранен следобед. Настаняване в хотел 3*. ЮНЕСКО е обявило град Айт Бен Хадду като част от световното архитектурно наследство и е един от ярките примери за мароканска архитектура. Тази приказно красива берберска крепост, разположена сред бадемови дървета е толкова живописна, че е използвана като снимачна площадка на много хитови заглавия от киното. Предвидено е свободно време и стрийт снимане в Айт Бен Хадду. Снимки на залез. Вечеря. Нощувка в Айт Бен Хадду.

7-ми ден: 06.04.2020 Айт Бен Хадду – Маракеш (180 км./ 3.30 мин.)

Закуска и ранен трансфер до Маракеш. Пътят минава през проходът Тичка на Атласките планини, един от най-живописните проходи в Африка. По пътя се предвижда снимане на Атласките планини, там където има възможност за спиране. Пристигане в Маракеш по обяд. Обиколка на Маракеш и градините Мажорел на Ив Сен Лоран. Маракеш, градът от приказките на Шехерезада, наричен розовия град, заради преобладаващия розово-кремав цвят на сградите. За неговите цветове, аромати, атмосфера са изписани хиляди книги но това не е достатъчно, всичко това трябва да се види и усети на място. Снимане през целия ден включително и на пазара в старата част на града. Снимане на залеза над площад Джема ел-Фна. Площадът е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Това е най-известния площад в Мароко. Мястото е като излязло от някоя арабска приказка – площадът е пълен с жонгльори, певци, танцьори, разказвачи на приказки, дресьори на змии и маймуни. Следва трансфер до летището около 23:00 ч.

8-ми ден: 07.04.2020 Маракеш – Мадрид - София

Полет в 01:50 от Маракеш за Мадрид. Кацане в Мадрид в 04:45 часа. Следващ полет Мадрид – София в 10:45 часа. Пристигане в България в 15:10 часа.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

Човек в двойна стая : 1875 лева
Единична стая : 2225 лева

Ценaтa включва:

 • Самолетен билет на София – Малага;
 • Самолетни билети Маракеш – Мадрид и Мадрид – София;
 • Летищни такси
 • 10 кг ръчен багаж;
 • Трансфер с климатизиран автобус по цялата програмата
 • 6 нощувки в хотели 3*, 6 закуски, 6 вечери;
 • Трекинг с камили в пустинята;
 • Български водач
 • Туристическа обиколка по маршрута на програмата /с гид на английски и български език/;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR;

Ценaтa не включва:

 • Лични разходи и допълнителни екскурзии;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите;
 • Доплащане за чекиран багаж 20 кг. – 35 евро

Условия и Забележки:

 • Резервация и записване до 05.12.2019 или до изчерпане на местата, депозит 1000 лв.;
 • Пълно плащане до 45 дни преди датата на отпътуване;
 • Групата е ограничена до 19 души;
 • Възможна е промяна в полетното разписание на авиокомпаниите;
 • Необходими документи: копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията. Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

За допълнителна информация:

Минко Михайлов 0887 673943 или GLOBAL TRAVEL BG / www.globaltravel.bg / 087 880 7014

Удостоверение за Туроператор № PK–01-6684
Застрахователна полица „Армеец“ № 18 921 1315 0000644204

Снимки направени от участниците в предходнотоното фотопътешествие в Мароко през 2018