www.photoschool.bg / На фокус / Мианмар, Тайланд, Виетнам - фотопътешествие с Минко Михайлов

Мианмар, Тайланд, Виетнам - фотопътешествие с Минко Михайлов

Индокитай - Мианмар, Тайланд, Виетнам - фотопътешествие с Минко Михайлов

Индокитай - Мианмар, Тайланд, Виетнам - фотопътешествие с Минко Михайлов

Предстои ни едно вълнуващо пътешествие из перлите на Индокитай:

 • Мистериозния Мианмар, наричан изумрудът на Азия със своите безброй храмове, обсипани със злато и рубини, хиляди монаси, колоритни тържища и усмихнати хора.
 • Вдъхновяващия и космополитен Тайланд, със своя кралски блясък, хилядолетна история и безкрайно гостоприемство.
 • Приказно красивия Виетнам със своята неповторима природа – магнитичния залив Халонг бей (едно от седемте природни чудеса на света) и уникалните оризови полета.

По време на пътуването ще бъдем на точното място в правилното време за да направим прекрасни снимки и съхраним незабравим спомен от тези колоритни страни. На място ще получавате фотографски съвети и напътствия, как да се справите с предизвикателствата на фотографа пътешественик. Повече снимки от фотографските пътешествия на Минко Михайлов може да видите тук: www.phototravel.bg

Дата: 06-20 декември 2019 г.

1-ви Ден 06.12.2019: София – Доха - Ханой

Отпътуваме от летище София в 12:25 часа за Ханой. Пристигаме в Доха в 18:15 часа. Престой на летището. Полет за Ханой в 20:50 часа.

2-ри Ден 07.12.2019: Ханой – Нин Бин

Пристигаме в Ханой в 07:25 часа. Посрещане на летището в Ханой и отпътуване за провинция Нин Бин. Лека закуска по време на трансфера. Пристигане в Нин Бин и настаняване в Hidden Charm Resort ****, разположен в центъра на града. След кратка почивка ни очаква пътешествие с лодка по реката, която се вие между карстовите хълмове и оризищата Trang An и Tam Coc. Следобед ще се изкачим до Mua Cave Viewpoint откъдето ще се насладим на впечатляваща гледка към оризищата преди залез слънце. Нощувка.

3-ти Ден 08.12.2019: Нин Бин – Ха Лонг Бей - Ханой

Закуска в хотела. Рано сутринта заминаваме за Ха Лонг Бей. Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка със световното природно наследство на ЮНЕСКО. Освен това Ха Лонг е единодушно приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света.

В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват със скъпоценни камъни.
Ще отидем до Bai Tho Mountain Viewpoint, за да се порадваме на панорамна гледка към залива. След което се качваме на корабче за 4 часов круиз из Ха Лонг Бей. Обяд на кораба. Следобед заминаваме за столицата Ханой. Настаняване в Hotel Lan Vien ****. Нощувка.

4-ти Ден 09.12.2019: Ханой – Янгон

Закуска в хотела. Очаква ни полудневна обиколка на столицата на Виетнам – отличаваща се с характерна френска колониална архитектура. Ще видим комплекса Хо Ши Мин, Президентския Дворец, жилището в което е живял най-известният виетнамски политик Хо Ши Мин; Пагодата с една колона, построена през 1049 г. от дърво върху една каменна колона; Храма на литературатa - който подслонява първия Имперски университет на Виетнам. Следобед, трансфер до летището за полет до столицата на Мианмар - Янгон. Посрещане и настаняване в Rose Garden Hotel ****. Вечерта ще имаме възможност за нощни снимки на езерото Кандоджи (Кралското езеро) в Kandawgyi Park. Нощувка.

5-ти Ден 10.12.2019: Янгон

Закуска в хотела. Продължаваме с обиколката на столицата Янгон. Неговото впечатляващо колониално и духовно наследство го прави един от най-очарователните градове в Югоизточна Азия. Сутринта ще посетим Kalaywa Monastery. Манастирът е дом на много млади монаси, ще надникнем и заснемем техния бит и ежедневие. След това ще се качим на Yangon Circle Train. Бавно движещият се влак ще ни разходи из различните квартали на най-големия град в Мианмар, за да ни даде възможност да видим, усетим и заснемем колоритния живот на местните жители. Слизаме на един от най-големите пазари за пресни продукти в града, за да се разходим между щандовете. Следобед ще разгледаме Shwedagon Pagoda - най-известната ступа в света на възраст над 2500 години, облицована с 11 тона чисто злато и 4 350 диаманта от 1800 карата. Shwedagon Pagoda е един от най-забележителните паметници в света, "духовен център" на Мианмар. Снимане на залез в района на Shwedagon Pagoda. Нощувка.

6-ти Ден 11.12.2019: Янгон - Баган

Закуска в хотела. Трансфер до летището за сутрешен полет до Баган. Очаква ни целодневна обиколка на свещения за будиската вяра град, намиращ се на брега на река Иравади. Хилядите древни ступи и храмове го правят един от най-забележителните археологически градове в света. Ще видим Shwezigon Pagoda, една от най-старите и най-впечатляващи паметници на Баган, послужил като вдъхновение за по-късните будиски пагоди. Ще се насладим на уникалния пейзаж от Bulethi Pagoda. Следва разглеждане на един най-красивите и известни храмове в Баган – Ananda Temple, архитектурен шедьовър на монската архитектура. Ще видим и Shwesandaw Pagoda - един от най-високите храмовете на Баган и една от най-известните гледки на региона. Следва, снимане на магнетичния залез над Баган. Нощувка в Aye Yar River View Hotel ****.

7-ми Ден 12.12.2019: Баган

Днес ще снимаме неповторимия изгрев над Баган. Закуска в хотела. Ще посетим Minnanthu Village, където ще се докоснем до неподправения живот и бит на местните хора. Следва разходка из колоритния местен пазар Nyaung Oo Market. Снимане на Баган по залез слънце. Нощувка.

8-ми Ден 13.12.2019: Баган - Мандалай

Закуска в хотела. Трансфер до летището за сутрешен полет до Мандалай. Градът е втория по големина град в Бирма, разположен е в географския център на страната и е последната имперска столица. Ще посетим Mahagandayon Monastery. Манастирът е дом на стотици монаси и е известен със строгите си религиозни дисциплини. Следобед ще видим Mahamuni Pagoda, едно от най-светите и стари изображения на Буда, както и Hsinbyume Pagoda – приказно красива пагода на брега на река Иравади. По залез слънце ще имаме възможността да снимаме световно известния мост U Bein Bridge. Той е най-старият и най-дългият мост от тиково дърво в света. Нощувка в Mercure Mandalay Hill Resort ****.

9-ти Ден 14.12.2019: Мандалай - Банкок

Ще посрещнем изгрева на езерото Taung Tha Man. Закуска в хотела. Ще разгледаме Inwa (Ava), може би най-известната древна столица на Мианмар. Следобед трансфер до летището за полет до Банкок. Посрещане и трансфер до Centara Watergate Pavillion Hotel. Нощувка.

10-ти Ден 15.12.2019: Банкок

Закуска в хотела. Рано сутринта заминаване за световно известния плаващ пазар Damnoen Saduak Floating Market. Ще отидем и до Maekong Railway Market, утикален с факта че буквално през сергиите два пъти дневно минава влакова композиция, разбира се посещението ни ще бъде точно на време, за да заснемем сутришното минаване на влака. Следобед ще разгледаме Wat Pho - Храмът на Полегналия Буда. Това е най-старият храм в Банкок. В него се съхранява най-голямата колекция от изображения на Буда. Ключово място заема огромната статуя на полегналия Буда – 15 метра висока и 46 метра дълга. Позлатената статуята е полегнала на инкрустирани със злато и скъпоценни камъни възглавници, а на стъпалата на Буда са изрисувани върху седеф 108 будистки символа. Храмът е известен още и с най-добрата школа за традиционен тайландски масаж. Ще рагледаме и Храма Wat Saket (The Golden Mount). Нощувка.

11-ти Ден 16.12.2019: Банкок - Чианг Май

Закуска в хотела. Сутринта ще отидем до фермата за крокодили Samutprakarn Crocodile Farm and Zoo. Там ще станем свидетели на много атракции, включително ще може да храним крокодили и други животни. Следва трансфер до летището за полет до Чианг Май. Посрещане и трансфер до Hotel De Nara ****. Нощна разходка из Чианг Май. Нощувка.

12-ти Ден 17.12.2019: Чианг Май

Закуска в хотела. Днес ни очаква пешеходна разходка из най-големия град в Северен Тайланд. Центърът на Чианг Май е запазил тайландската си атмосфера, която кипи в традиционните сгради от тиково дърво. А около селището от древността е израсъл разкошен модерен град, изпълнен със съвременни атракции. Ще посетим 3D музеят - един от най-големите музеи за 3D изкуство в света, както и най-интересните забележителности в Чианг Май. Нощувка.

13-ти Ден 18.12.2019: Чианг Май

Закуска в хотела. Днес ще отидем до Long Neck Village, автентично селище където живеят жените с дълги вратове. Следвайки древна традиция, жените удължават своите вратове като поставят метални пръстени започвайки от детска възраст. След това ще посетим Doi Suthep - храм на върха на планина, един от най-свещените в Тайланд пазещ част от мощите на Буда. От храма се открива впечатляваща гледка към Чианг Май. Очаква ни разходка до Tiger Kingdom, където можем да докоснем с ръка и снимаме с 200 килограмов тигър или да храним малки тигърчета. Ще се разходим и до някой от красивите водопади в региона. Нощувка.

14-ти Ден 19.12.2019: Чианг Май - Чианг Рай - Чианг Май

Закуска в хотела. Заминаваме за Чианг Рай. Днес ще посетим едно от най-красивите духовни места на света, един истински шедьовър на тайландската архитектура - Wat Rong Khun (Белият храм). Храмът е построен през 1998 г. от тайландския художник Чалемчай. Той мечтаел да построи най-красивия храм в света и да покаже славата на съвременните тайландски будистки изкуства. Белият храм сякаш е излязъл от приказката за Замръзналото кралство. Този храм не прилича на никой друг и сам по себе си символизира рай. Ще разгледаме и други забележителности в района. Връщане в Чианг Май. Нощувка.

15-ти Ден 20.12.2019: Чианг Май – Доха - София

Рано сутринта трансфер за летището. Полет за Доха в 07:10 часа. Пристигане в 10:45 часа. Престой на летището. Полет за София в 16:45 часа. Пристигане в София в 21:15 часа.

Цена на човек в двойна стая – 2 870 евро

Ценaтa включва:

 • Самолетни билети София – Доха – Ханой; Чианг Май – Доха - София с Qatar Аirways с включени летищни такси и багажи;
 • Самолетен билет Ханой – Янгон с включени летищни такси и 20 кг. чекиран багаж;
 • Самолетен билет Янгон – Баган с включени летищни такси и 20 кг. чекиран багаж;
 • Самолетен билет Баган – Мандалай с включени летищни такси и 20 кг. чекиран багаж;
 • Самолетен билет Мандалай – Банкок с включени летищни такси и 20 кг. чекиран багаж;
 • Самолетен билет Банкок – Чианг Май с включени летищни такси и 20 кг. чекиран багаж;
 • Туристическа виза за Виетнам;
 • Туристическа виза за Мианмар;
 • Туристическа виза за Тайланд;
 • Всички трансфери летище – хотел – летище;

Всички екскурзии и забележителности описани в програмата;

 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Български водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия от Глобал Травел;
 • Транспорт по включения маршрут с климатизиран бус;
 • Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро;
 • Всички хотели в програмата, разположени в центъра на градовете, както следва:
 • 1 нощувка със закуска в Нин Бин, Hidden Charm Hotel And Resort ***** - http://www.hiddencharmresort.com/intro.html или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Ханой, Lan Vien Hotel **** - http://lanvienhotel.com.vn/ или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Янгон, Rose Garden Hotel **** - http://www.theroseyangon.com/ или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Баган Aye Yar River View Hotel **** - http://www.ayeyarriverviewresort.com/ или подобен;
 • 1 нощувкa със закускa в Мандалай **** - http://www.mondialhotel.com.vn/ или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Банкок Centara Watergate Pavillion Hotel **** - https://www.centarahotelsresorts.com/centara/cwb/ или подобен;
 • 4 нощувки със закуски в Чианг Май, De Nara **** - http://de-nara.chiangmai-hotels4u.com/en/ или подобен;

Ценaтa не включва:

 • Лични разходи;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите;

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 50% депозит 1435 евро (2806 лв.) най-късно до 10 февруари 2019, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • Офертата е за група от 20 души;
 • Единично настаняване – доплащане от 580 евро.

За допълнителна информация:
GLOBAL TRAVEL BG / www.globaltravel.bg / 02 981 0888

Удостоверение за Туроператор № PK–01-6684
Застрахователна полица „Армеец“ № 18 921 1315 0000644204