www.photoschool.bg / На фокус / Пейзажна фотография с Андрей Трифонов

Пейзажна фотография с Андрей Трифонов

Пейзажна фотография, Основни принципи в Пейзажната фотография, Композиция в пейзажа, Базови настройки на апарата за снимане на пейзаж, Работа с филтри, Мерене на експозицията, Клинове, Дълги експонации, Как да снимаме Млечен път и нощното небе

Пейзажна фотография с Андрей Трифонов

 

С помощта на социалните мрежи имаме възможност да виждаме красиви пейзажи, заснети на невероятни места от знайни и незнайни фотографи. Интернет ежедневно ни показва прекрасно заснети пейзажни кадри, но как са направени те, можем ли и ние да направим такива снимки?

За създаването на уникален пейзаж не е необходим само късмет, трябва да сте малко синоптик, голям авантюрист и пътешественик, с прилични знания в областта на фотографията и добра подготовка. За всичко това ще говори Андрей Трифонов. Заповядайте да се забавляваме и снимаме заедно.

Уъркшопа ще се проведе на територията на област Кърджали.

Програма на събитието:

09.06.2018 - Събота

12:00 - 14:00- Настаняване- Хотел Асара
Хотел ASara се намира в ТК “Белите брези”, община Ардино, област Кърджали. Това е едно от най-живописните места не само в региона, но и в целите Родопи. Намира се на 952 м н.в., на около 6 км от гр. Ардино и на 30 км от Кърджали.

Тук се намира единствената голяма естествена брезова гора в Родопите. Мястото е изключително подходящо за почивка и възстановяване, условията в местността спомагат за лечението на белодробни и алергични заболявания. Местността е уникална с чистия си въздух и природа.

14:00 - 17:00 - Лекция по Пейзажна Фотография

  • Основни принципи в Пейзажната фотография;
  • Композиция в пейзажа;
  • Базови настройки на апарата за снимане на пейзаж;
  • Работа с филтри;
  • Мерене на експозицията;
  • Клинове;
  • Дълги експонации;
  • Как да снимаме Млечен път и нощното небе.

17:00 - 19:00- Вечеря

19:00 - 22:00- Снимане на локация- Златен час, залез и син час

Място на снимане - дяволският мост край Ардино. В живописния пролом на река Арда край с. Дядовци се издига архитектурен шедьовър, плашещ с легендите за създаването си и мамещ с красотата си. Това е Дяволският мост, наричан още Шейтан кюприя. Вече близо 500 години водите на Арда се разбиват в основите му, но той стои гордо и величествено, непокътнат от следите на времето. И днес остава неразкрита тайната на майстора, който съградил здрава и стабилна конструкция, сякаш неподвластна на природните стихии и промените през вековете.

22:00- 00:00 - при подходящи атмосферни условия снимане на Млечен път и звездни следи

10.06.2018 - Неделя

04:30 - 11:00 Снимане на изгрев и златен час.
Локация - Меандрите на река Арда. Едно от най-живописните и подходящи за пейзаж места в България.

11:00 - 13:00 Обяд

13:00 - 16:00 Обсъждане на направените кадри и постобработка

Кой е Андей Трифонов ?

Андрей Трифонов се занимава активно с фотография от 2009г, като основните му интереси са насочени към пейзажната и травeл фотография. Участия и награди в множество национални и международни конкурси и фотосалони. Публикации в списания Landscape Photography Magazine и Фотомания. Лектор по Пейзажна и Травел фотография на Никон България и Photoschool.bg.

Персонален сайт - www.atrifonov.net
Фейсбук страница- Andrey Trifonov Photography

Цена 220лв.

В цената влиза: 1 Нощувка, 1 закуска, работа с лектор.

За допълнителни въпроси и записвания :

Минко Михайлов + 359 887 673 943

Снимки на Андрей Трифонов