www.photoschool.bg / На фокус / Персеиди с Иван Миладинов 13-15 август 2021

Персеиди с Иван Миладинов 13-15 август 2021

Сторизъм с Ивелин Илиев, Светкавици и синхронизатори, Светлинни модификатори, Светлина и сянка - подходи при построяването на сцената

След двугодишна пауза, поради пълната луна, през август 2021 отново ще имаме шанс за наблюдение и снимки на най-силния метеорен поток през годината. Едно е сигурно - Персеидите отново идват - този път с прогнози за сила на потока от ZHRmax 100. В продължение на две нощи ще стоим под открито небе, край Белоградчишките скали, а фотоапаратите ще са пуснати в серия за събиране на метеор след метеор в небето.

Локацията Белоградчишки скали не е случайно избрана. Това място има минимално светлинно замърсяване и предлага уникални възможности за композиция във всички посоки. Освен това ще е лесно да стоим навън по цяла нощ, без да ни е студено и без влага, която да пречи на техниката да си върши работата.

Програма на уъркшопа:

13 август, петък: лекция Нощна фотография и Персеиди - тактика и търсене на композиции. Вечерта се установяваме на удобна и подходяща локация. Нощта прекарваме близо до фотоапаратите.

14 август, събота: почивка до обяд. 14 часа - събираме се в залата за обработка на кадрите от изминалата нощ. Следва търсене на нова позиция; установяваме се и прекарваме втора нощ под звездите.

15 август, неделя - почивка до обяд. 14 часа - събираме се за финална обработка и анализ на кадрите в залата.

Локациите за снимане се намират в радиус 10 километра от Белоградчик, по скалите. Местата са съобразени с това да са достъпни и максимално безопасни в тъмнината през нощта. В близост до локациите ще има възможност за опъване на палатки/хамаци. Поради тази причина в цената не е включена нощувка - желаещите да спят на хотел могат да направят резервация в някоя от многобройните къщи за гости в района.

Хранене - през деня на разположение ще бъде кухнята на ресторант "При Иван".

Необходима екипировка:

    • Фотоапарат с ръчни настройки, широкоъгълен светлосилен обектив, дистанционен спусък, статив.
    • Челник, неопреново шалте и тънък спален чувал, за да ни е комфортно, докато чакаме по скалите през нощта. Връхни дрехи, съобразени с по-хладното време през нощта.
    • За лекциите е добре да имате лаптоп с инсталиран Photoshop CC.

Остава само да се молим за чисто безоблачно небе. Двете нощувки, които имаме, увеличават шанса за това.

Цена 260лв
Цена за ранно записване 210 до (08.08.2021)

В цената са включени: три лекции в зала, упражнения на терен през двете нощи, водач по позициите, песонални съвети към всеки участник.
В цената не са включени: транспорт нощувка и храна, както и всичко останало неизброено като включено.
Местата в групата са ограничени!