0886 721 288
Зад полярния кръг - Норвегия 2023 с Иван Миладинов
За допълнителна информация и записвания
3200
00
лв.
Въведете своя e-mail адрес или телефонен номер, за да се свържем с вас, когато обявим отново същото събитие.
Здравейте, ще се радваме да отговорим на вашия въпрос.

Зад полярния кръг - Норвегия 2023 с Иван Миладинов

През септември, лятото отстъпва място на есента, белите нощи отстъпват място на сиянията. Природата прави един невероятно бърз преход към зимата нашарвайки тундрата в невероятни цветове. Сезон който трае 2 седмици по тези ширини.

Минало събитие
Тип обучение: присъствено

Заредете камерите, пригответе въдиците :)

Програмата на този тур е направена в един тесен прозорец от време през годината, когато е възможно да снимаме сияния, изгреви, залези, да се наслаждаваме на разходки в планината и по-човешки метеорологични условия. През септември, лятото отстъпва място на есента, белите нощи отстъпват място на сиянията. Природата прави един невероятно бърз преход към зимата нашарвайки тундрата в невероятни цветове. Сезон който трае 2 седмици по тези ширини.

Програма:

11 септември. Групата се събира на летище Тромсо. Следва трансфер (3 часа) до остров Сеня където започва нашето приключение. Настаняваме се в къща за гости.

12 септември. Изгрев в района на Tungeneset и Ersfjord, след което ще посетим околностите на Сегла. Един от най-емблематичните върхове в Норвегия. Целия ден прекарваме навън и завършваме със снимки по залез в района на върха. Преход до позицията за снимки около един час. Снимки на сияния при възможност.

13 септември. Преход до спиращата дъха гледка от Hesten. Около 2 часа. Прекарваме целия ден до залез на върха. При добри условия може да останем горе за снимки на сияния. При лошо време ще обходим фйордите из острова.

14 септември. Снимки по изгрев по фйордите. Следва трансфер по суша до островите Лофотен. Около обяд се настаняваме в уютна къща за гости в рибарското селце Рейне. Снимки по залез в Рейне и околните селца. Сияния. Тъй като къщата е буквално една от позициите за снимки тук сиянията може да ги дебнем комфортно през цялата нощ и при първата поява веднага може да се снима.

15 септември. Разходка по позиции из рибарските села наоколо. Hamnoy, Moskenes, A,.Снимки през целия ден до залеза.

16 септември. Изгрев от магнетичния Reinebringen. Изкачване до върха около час и половина. Следва разходка на север из островите. Посещение на Nusfjord. Снимки по залез в района.

17 септември. Ден за плажовете на Лофотен. Снимки по залез и сияния.

18 септември. Трансфер до Narvik. Снимки по залез в Района на Stetind , нощни снимки и сияния. Нощувка в къща за гости.

19 септември. Ден за обикаляне и снимане из позиции в култовия Tysfjord.

20 септември. Полет за България от летище Evenes - Narvik.

Цена 3200лв.

В цената са включени всички нощувки, наземен транспорт, стандартна туристическа застраховка и гид. В цената не е включен самолетен билет (около 300-400 евро) и храна.

Полети – моля отбележете, че поради специфичното естество на програмата полетите са от различни места – каца се в на отиване е до Тромсо, на връщане от Евенес. Това спестява едни ненужни километри по суша и прави програмата много по вълнуваща, като е възможно да снимаме буквално до последния ни залез който имаме в Норвегия.

Всички места за нощувка за оборудвани с пералня, кухня, съдове и кът за хранене.

Риболов. При последните ми посещение в Норвегия открих риболова, който освен, че е изключително преживяване по тези места, се оказа и доста добър източник на вкусна храна. Ако някой има интерес нека се свърже с мен допълнително за да обясня какво оборудване е подходящо за там. И да, няма нищо общо с риболова в Черно море и където и да е на Балканите.

Необходима екипировка

През септември очакваните температури по тези места са положителни в порядъка на 5 до 20 градуса. Колкото повече навлизаме в есента, толкова повече дъждове може да има. Ако е слънчево е топло и тихо, ако дойде циклон духа и вали. Тоест нужни са ветро и водоустойчиви дрехи, хубави удобни обувки, задъжително с втори резервен по лек чифт. Ръкавици и шапки задължително. Челник задължително, туристически щеки е силно желателно да имате.

Фототехника – камера и обективи в диапазона 16-200мм. За сиянията е добре да имате светлосилен широкоъгълен обектив. 14,16 18 /2.8 както и 24, до 35 на 1.4 до 2 бленда. Статив и поляризатор задължително. Желателно е да имате и няке друго средносилно ND например 6 стопа, когато снимаме по залез и изгрев морето отблизо.

Възможно е да се осигури техника от Сони и Сигма при предварителна заявка две седмици преди пътуването.

За повече информация
0887605093 Иван Миладинов
0886721288 Деян Недялков 

Това пътуване се организира със съдействието на туроператор Инто дъ Уайлд ООД - регистриран туроператор с номер на лиценза: РК-01-7710

Инто дъ Уайлд ООД е с ЕИК: 204321817,
ДДС № BG204321817
адрес на управление: гр. Смолян 4700, ул. Станевска № 54
Телефони за контакт: 0878 022 724 и 0877 717 388
Уебсайт:www.intothewild.bg

Здравейте,
ще се радваме да отговорим на вашия въпрос.