• Фотография
  • Видеография
  • Фото обработка
  • Видео обработка
Курс по фотография - начално ниво

Да вдигнеш фотоапара и да снимаш е само началото, след това започваш да виждаш невидими за другите хора детайли, емоции, персонажи и сцени. Света ще е вече различен, светлина ще те вдъхновява, а емоциите ще рисуват сцени от книги и филми, за да дойде момента, в който една снимка ще разкаже история без нито една дума на всеки език.
Но да вдигнеш фотоарата и снимаш не стига, ще ви трябва упорство, познаване на техниката и основните принципи във визуалните изкуства. Оооу, да не забравя търпение докато гледате хилядите неуспешни снимки.

Ние сме най-голямото фотографско училище,
имаме опит в преподаването и знаем, с какви трудности се сблъсквате.

Практическа фотография

Най-важните 5 цели, които сме си поставили в курса по практическа фотография:
- Разбиране за светлината като посока, характер и настроение.
- Позиране и общуване или как да извлечете максимума от моделите
- Как да избираме правилния момент за сесия или какво да правите когато нещата се объркат.
- Да погледнете на: скороста, поле на рязкост и светлината като четки за рисуване
- Взискателност към себе си и себеразвитие.

Курса е за хора с основни познания, които искат да знаят още повече.

Творческа фотография

Курсът по творческа фотография е насочен към хора, които искат не просто да снимат добре, а да се научат как да използват светлината, цветовете, настроенията и да извличат максимума от идеята, която желаят да изпълнят. Курсът е за тези, които искат да направят още една стъпка напред в художествената и творческата фотография.

Обучението има една основна цел:
- Да се научим да се изразяваме по-добре чрез нашите снимки.
- Фотографията не е техника, а начин на мислене!

Артистична фотография

Курсът по артистична фотография има за цел да Ви потопи във философската част на фотографията, чрез осмислянето и разбирането на идеите, концепциите и тяхното изграждане. Фотографията е като речта - колкото по-добре се изразяваме, толкова по-добре ни разбират. Нашите снимки са огледало на това, което е в душата ни. Целта ни е да Ви покажем как да изпъкнете чрез снимки със съдържание, което ще Ви отличи и с което ще Ви запомнят.

Изкуствено осветление

Обучение по фотография за светкавици, стробизъм и смесено осветление.

Този курс е предназначен за тези, които искат да научат повече за използването на светкавици във фотографията. Ще се запознаете с различните видове светкавици и модификатори. Ще покажем изходни светлинни схеми, които ще можете да използвате като основни за надграждане.

Интензивен курс по фотография

Готови ли сте да заснемете най-хубавите си моменти? Обучението е насочено към хора, които не познават режимите A,S,P, видовете фокус и не знаят как си взаимодействат бленда, скорост и исо.

Ние имаме богат опит не само във фотографията, но и в преподаването, така че перфектно знаем кои са първите въпроси и трудности, пред които се изправявсеки желаещ да снима.

Фотография с мобилен телефон

Снимането с телефон е вече част от нашия живот. Смартфонът от много време е станал наш постоянен спътник, изпълняващ ролята на фотоапарат и компютър едновременно. Всеки един от нас е малко фотограф, малко ретушист и малко модел :-). Мобилната фотография към момента се оценява в отделни категории и конкурси, като iPhone Photography Awards и Mobile Photo Awards. Засега това е свързано с техническите възможности на смартфоните и техните сензори, но техническият прогрес не бива да се подценява. Все по-често снимки с телефони попадат на първи страници на вестници и списания.
Най-добрият фотоапарат е този, който е с Вас, а с Вас е винаги телефонът Ви.

Как се снимат имоти с телефон

В това обучение няма да говоря за техника и да използвам сложни технически термини. Ще покажа лесни за усвояване техники, които дават чудесни резултати. Това обучение НЕ е за фотографи, а за брокери на недвижими имоти, които не могат да ангажират професионални фотографи, но имат мобилен телефон. Това е практическо обучение, което ще се проведе в максимално близки условия, в които работят брокерите на недвижими имоти.

Фотография за деца

В курса ще се изучават основите на фотографията, като използването на камера или телефон, композиция, осветление и обработка на снимки. Основните цели в курса са развитие на креативността, забавлението и намиране на нови приятелства.

Онлайн обучение по фотография

Обичате ли да запечатвате най-хубавите си спомени? Снимките Ви след това пресъздават ли момента по начина, по който сте го видели? А когато ги покажете на приятели, успявате ли да ги пренесете в дадената ситуация, време и място? Ако отговорът на първия въпрос е “да”, а на някой от някой от следващите въпроси - “не”, то ние ще се радваме да Ви помогнем!

Курс по видеография - начално ниво

Развитието на технологиите прави видеозаснемането и създаването на съдържание все по-достъпно от ден на ден. Всеки от нас все по-често търси информация или инструкции във видео формат, а в Youtube гледаме клипове, заснети както от професионалисти, така и от любители.

Седмото изкуство е може би най-добрият начин за предаване на емоция и разказване на история, тъй като комбинацията от глас, музика и картина въздействат много по-силно върху зрителя от фотографията.

Lightroom за начинаещи

Обучението по Lightroom е с практическа насоченост с акцент върху двата най-съществени модула: Library (Библиотека) и Develop (Редактиране). Първата цел е участниците да научат фундаменталните принципи на програмата, за да разбират логиката и последователноста на действията, едва след това изучават функционалността й и елементите на потребителския интерфейс.

Lightroom част 2

Какво ще научите от уъркшопа по Lightroom?

  • Каква отправна точка за обработка ви дава хистограмата.
  • Техники за баланс на бяло.
  • Как по-добре да работите с цветове.
  • Ще разгледаме различни техники за обработка
  • Сортиране и обработка на много снимки и кога да използвате автоматичните корекции.
Курс по Photoshop за фотографи

Курсът е подходящ за хора с основни познания по Фотошоп, които желаят да подобрят уменията си за работа с програмата при фоторетуш и манипулация на изображения. За целта ще Ви запознаем в дълбочина с различни техники и похвати на работа.

Фотошоп - за фотографи от А до Я

Курсът е подходящ за хора с основни познания по Фотошоп, които желаят да подобрят уменията си за работа с програмата при фоторетуш и манипулация на изображения. За целта ще Ви запознаем в дълбочина с различни техники и похвати на работа.

Ще предоставим видео материали за лекциите, а лекцията ще преминават като дискусия за по-добро разбиране на предварително предоставените материали. Обучението ще се провежда едновременно в залата в гр. Варна и оналйн, в случай, че участниците не могат да присъстват. Ще даваме домашни които ще проверяваме и ще задаваме въпроси по тях, за да помогнем за усвояване на материала.

Блог

Разкрий фотографското си бъдещето
2023-09-04
Здравейте, скъпи приятели, фотографи и ентусиасти!

Изложба 30 мига от Пловдив
2021-11-17
Минко Михайлов представя изложба „30 мига от Пловдив“. Експозицията съдържа 30 кадъра от Пловдив на тема градски пейзаж. Авторът представя родния си град така, както той го е усетил – многолик, красив, неповторим, хилядолетен. Изложбата може да се види на втория етаж на Дома на културата „Борис Христов“ в гр. Пловдив.

Изложба на курс по фотография - начално ниво гр.Стара Загора
2018-09-27
На 21.01.2019 г. в Регионална библиотека "Захарий Княжески" открихме Изложба фотография на нашите курсисти, успешно завършили курс по фотография - начално ниво към Photoschool  в гр.Стара Загора