БЛОГ
Деси Кулешова - българска наблюдателност с австрийски привкус
2015-04-30
Тя твърди, че фотографията е само нейно хоби. Макар че я търсят заради интересния поглед и фотографско око. Деси Кулешова живее и работи в Австрия. И това донякъде се забелязва дори в портретните снимки, които прави. За ценителите на фото-изкуството и читателите на Photoschool със сигурност ще е интересен нейния път и почерк. Не е нужно да хванем полет до Виена, за да разговаряме с нея. Вече пространствата не са това, което бяха. Предлагаме ви да се запознаем с Деси чрез виртуален разговор с нея.

Цветно сияние от Лас Вегас с Еди Вълчева
2015-04-28
Еди Вълчева е от онези космополитни творчески натури, за които понятието Родина има малко по-широк аспект. В момента тя живее и работи в Лас Вегас, САЩ. Интересен е нейният път към фотографията, както и отношението ѝ към тази професия. Определено тя има око за светлината и умее да вижда детайлите и красотата навсякъде, да я улавя, извежда и подчертава. Да надникнем в нейния мистичен свят чрез разговор с нея.

Николай Пандев - да бъдеш на страниците на National Geographic
2016-01-23
Ти си един от малцината български фотографи, чиито снимки са публикувани в NatGeo. Кое те провокира да ги изпратиш - мечта да бъдеш на страниците на списанието или случайност?
Има по известна доза и от двете. Мечтата и желанието да видиш свой кадър на страниците на списание от ранга на NatGeo в тираж от 5 000 000 ежемесечни броя само на английски, смятам че е споделяна от всеки landscape and travel фотограф, вапреки че това не беше първия и последен път името ми да е отпечатвано в NatGeo. Случайността идва от там, че след като пуснах e-mail с един единствен кадър до редакцията на NatGeo във Вашингтон, 2 месеца по-късно проверявам пощата със задна дата и откривам 4 писма изпратени през 1 седмица, които започват със: ‘Ник, уникален кадър, държим да получим RAW файла на FTP сървъра и да се разберем за общите условия за публикация...’’ Липсата и отсъствието на думата ‘’Здравей’’ в последните 3 e-mail-a, което е неприсъщо за англоговорящите ми даде основание да съм сигурен колко добра работа съм свършил в Исландия. Преди това съм имал подобен случай, съпругата ми да ме събуди и да ми съобщи, че на домашния телефон са се обаждали от NatGeo, защото не отговарям на e-mail-ите им, но хей това е друга история.

Любомир Сергеев спечели най-пристижната награда във фотографията за 2014
2014-12-11
Здравей Любо, първо честито за престижната награда - статуетката "Виктория", еквивалент на "Оскар" в фотографията!
За нас ти си един от кумирите в българската фотография, очаквахме след получаването на наградата да те отразят в челните страници на ежедневници, радио, тв- предавания. Единици са хората в сфетара на фотографията в България, които не са чували името ти, или не са виждали твои кадри.

Пламена Милева с награда от световното по подводна фотография.
2014-10-09
Позволявам си да говоря с нея без онази излъскана официална форма „вие” не за друго, а защото от разтояние усещам, че пръска светлина. Търсачка на красота. И нещо повече – улавяща красотата. Пламена Милева е един от най-добрите подводни фотографи у нас. Наскоро тя пожъна голям успех в състезанието Red Sea World Underwater Competition в Ейлат, Израел и взе 3-та награда в категорията Fish and Fashiоn, както и една от най-престижните награди, която се дава от кмета на Ейлат – снимка върху корицата на следващия луксозен каталог и чек на стойност 2000$. Логично е да се поинтересувам за началото.

Диляна Гергова - да уловиш магията на портрета
2016-01-23
Магията на портрета. Това са първите думи, които изплуват в съзнанието ми, когато се сетя за теб :). Разкажи ни от къде се породи любовта ти към тази фотография?

Изложба на курс по Фотография - начално ниво 2015 г. в град Варна.
2023-01-20
Нека се върнем във времето през януари 2016 година, когато с гордост и радост организирахме нашата първа фотографска изложба отвъд градниците на нашия град. Това беше специално и вълнуващо събитие за нас, защото се радвахме на постиженията на нашите курсисти, които успешно завършиха курс по фотография - начално ниво.

Първа фотографска изложба на нашите курсисти в гр. Пловдив
2015-12-23
Уважаеми читатели, добре дошли в нашия фотографски блог, където с гордост ще разкажем за едно вълнуващо събитие от миналото - първата фотографска изложба на курсистите, завършили курс по фотография начално ниво в PhotoSchool.bg - гр. Пловдив през 2015 година.

Изложба на курс по фотография за напреднали 2015г в град Варна
2023-07-21
През далечната 2015 година, Varna Mall се превърна във фотографски атриум, изпълнен с изящни снимки на различни теми. Всеки кадър разказва своята история - от впечатляващи пейзажи и автентични портрети до заснети на улицата моменти и въздействащи рекламни кадри. Всяка фотография е пленителен момент от миналото, замръзнал с майсторско умение и прецизност.

Първа фотографска изложба на курс по Фотография - началнно ниво
2015-01-09
Днес с удоволствие и гордост ще споделим една особена история от нашата фотографска общност. Започната през далечната 2014 година в град Варна - историята на първата фотографска изложба остави дълбоки отпечатъци в нашите сърца. Сега, след години работа, ще публикуваме тези специални спомени в нашия блог. Самата изложба може да е отдавна свалена, но вълнението и вдъхновението, които донесе, са все още с нас.

<1 2